Radio 2

Roeselare organiseert "Masked runner": "Unieke sportactiviteit voor jong en oud"

De komende 8 weken organiseert stad Roeselare de wedstrijd "Masked runner". In een video zal een bekende Roeselarenaar vermomd een looppiste of wandelroute in de stad aflopen. Met tips die je kan verzamelen langs de route kan je de verklede loper proberen te ontmaskeren. 

Na de "Masked singer" loopt er in Roeselare nu ook een "Masked runner". Elke week voor de komende 8 weken zal een bekende Roeselarenaar op een loop- of wandelroute lopen, gekleed in een gemaskerd pak. Langs die specifieke route zijn tips te vinden over wie in het pak zit. Het pak geeft meestal een kleine tip over wie erin zit, maar wie de bekende Roeselaarnaar écht wil ontmaskeren wandelt best zelf de route af. Iedereen, ook niet-Roeselarenaars, kunnen iedere week een gokje wagen.

Met deze wedstrijd wil de Roeselare zijn wandelroutes promoten. "In onze stad en in de deelgemeenten hebben we meer dan 80 kilometer aan loop-of wandelroutes, maar er zijn nog veel mensen die ze niet kennen. Door er met "Masked runner" een wedstrijd van te maken, willen we die mensen overtuigen om de routes te leren kennen", zegt publieksmedewerker Bjorn Leenknecht.

Tipje van de sluier?

Wie ze allemaal hebben kunnen strikken voor het event? "Wij hebben een lijst opgesteld en iedereen aan wie we het project hebben voorgesteld was enthousiast", vertelt Leenknecht. "Het profiel is heel breed. Het zijn mensen die voor Roeselare veel betekend hebben, over alle domeinen heen. Ik denk dat het publiek verrast zal zijn."

Mosterd gehaald bij "the Masked Singer"

Het concept is natuurlijk geïnspireerd op dat van "The Masked Singer", waarbij bekende mensen in een gemaskerd pak zingen en het publiek moet raden wie onder het masker zit. "En toch hebben we er ons eigen ding van gemaakt", zegt Bjorn nog. "We hebben een sportactiviteit kunnen opentrekken tot een gezinsactiviteit voor jong en oud en dat is toch een vrij uniek gegeven in Vlaanderen."

Alle informatie vind je op de site van stad Roeselare en op hun sociale media.

Meest gelezen