Radio 2

Stekene huldigt nieuwe atletiekpiste in: "We hopen er ook professionele wedstrijden te organiseren"

In Stekene is een nieuwe atletiekpiste voorgesteld door minister van Sport, Ben Weyts (N-VA). Niet alleen sportverenigingen uit de gemeente mogen de nieuwe piste gebruiken, ook verenigingen uit andere gemeenten krijgen die kans. "Sommige gemeenten uit de buurt hebben niet zo’n infrastructuur, dus zij zijn hier zeker welkom", zegt schepen van Sport in Stekene, Lorette De Permentier (N-VA).

Sportclubs uit de gemeente Stekene kunnen vanaf nu gebruikmaken van een gloednieuwe atletiekpiste. Die is zaterdag officieel ingehuldigd door Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) en vanaf vandaag is ze open voor het grote publiek. Mensen kunnen er ook meer doen dan uitsluitend loopsporten. "Er zijn veel opties. Ze kunnen er bijvoorbeeld ook aan ver- of hoogspringen doen, maar ook aan speerwerpen of kogelstoten", zegt schepen van Sport, Lorette De Permentier (N-VA).

Ook andere gemeenten zijn welkom

Stekene heeft enkele sportverenigingen die op de nieuwe atletiekpiste terecht kunnen, zoals Atletiekclub Volharding en Joggingclub Stekene, maar de gemeente hoopt ook op belangstelling van clubs uit de ruimere regio. "Beveren zal waarschijnlijk ook beschikken over zo'n piste, maar veel andere gemeenten niet. Zij zijn hier uiteraard ook welkom."

De nieuwe sportsite heeft bijna 900.000 euro gekost, en voldoet ook aan alle normen om wedstrijden te organiseren. "Onze atletiekvereniging vraagt al jaren voor zo'n piste", klinkt het bij de schepen. "En zij zijn heel blij dat er nu eindelijk professionele wedstrijden in Stekene kunnen plaatsvinden."

kasto80

Meest gelezen