Gentse "grijzekes" verdwijnen: school Nieuwen Bosch schaft bekende uniformen af

De Gentse school Nieuwen Bosch schaft haar bekende grijze uniformen af vanaf volgend schooljaar om zo meer leerlingen aan te trekken. De afschaffing geldt zowel voor het lager als het middelbaar onderwijs. 

De Gentse school Nieuwen Bosch breekt op één september met een jarenlange traditie: vanaf dan moeten de leerlingen van zowel de lagere als de middelbare school geen grijs uniform meer dragen. 

De school hoopt zo meer leerlingen aan te trekken, zegt directeur Sylvie Van Severen: "Door ouders niet langer te verplichten grijze kledij aan te kopen, hopen we hen over streep te trekken om hun kinderen naar onze school te sturen. De aankoop van grijze uniformkledij bleek voor ouders die het niet breed hebben een drempel." 

Kinderen zullen zonder uniform kunnen zijn wie ze zijn

Sylvie Van Severen, directeur Nieuwen Bosch

Dat de leerlingen nu gewone kledij kunnen dragen, betekent dat ze nu ook allemaal gelijke kansen zullen krijgen, volgens de directie. "Kinderen zullen kunnen zijn wie ze zijn", aldus directeur Van Severen. 

Terugkeer naar oorspronkelijke waarden

Nieuwen Bosch werd al in 1810 opgericht en is de oudste katholieke school van Gent. Door het uniform af te schaffen keert de school terug naar haar oude normen, want de oprichtster, zuster Julie Billiart, wilde destijds onderwijs en zorg verstrekken aan iedereen, ook aan de armen. 

kasto80

Meest gelezen