Activisten bezetten UGent-gebouw voor Brusselse hongerstakers

In Gent hebben tientallen actievoerders het UFO-gebouw van de UGent bezet. Het gaat om sympathisanten van mensen zonder papieren uit Brussel die in hongerstaking zijn. Ze eisen een regularisatie van de groep mensen uit Brussel. Ze zijn gisterenavond het Gentse gebouw binnengedrongen en hebben zich aan elkaar vastgeketend.

De bezetting van het UFO-gebouw van de UGent in de Sint-Pietersnieuwstraat is al aan de gang sinds gisterenmiddag. Een 40-tal activisten kwam er samen in solidariteit met de campagne voor regularisatie van mensen zonder papieren in Brussel. Een groep van meer dan 400 mensen zonder papieren eist een regularisatie, en is daarom al een maand lang in hongerstaking. 

Individuele aanpak

14 actievoerders hebben de nacht in het gebouw doorgebracht. Ze hebben zich in het gebouw vastgeketend. Ze eisen dat rector Rik Van de Walle zich uitspreekt voor collectieve regularisatie. In een schriftelijk antwoord pleit Van de Walle voor een "uiterst menselijke aanpak bij de afhandeling van elke individuele vraag tot regularisatie".

Gezien de urgentie van de situatie van de hongerstakers hebben wij besloten het UFO-gebouw te blijven bezetten

Jip Van Gool, actievoerder

De actievoerders willen het UFO-gebouw pas verlaten wanneer de rector de Vlaamse regering oproept deel te nemen aan een interministriële conferentie over situatie van mensen zonder papieren in ons land. Zo'n conferentie is vooralsnog niet ingepland.

kasto80

Meest gelezen