ASZ Aalst

ASZ in Aalst opent vernieuwde spoedafdeling

In het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst is de vernieuwde spoedafdeling geopend. Eind vorig jaar zijn de renovaties er gestart. Patiënten die de voorbije 8 maanden met spoed moesten behandeld worden, zijn tijdelijk in tenten verzorgd.

In het ASZ in Aalst is de spoedafdeling opnieuw geopend, na een renovatie van acht maanden. De vernieuwingswerken startten eind vorig jaar, en zouden al veel vroeger begonnen zijn, maar daar stak corona een stokje voor. 

Gescheiden afdelingen

Jaarlijks melden bijna 25.500 patiënten zich aan op de spoedafdeling van het ASZ. Zij kunnen nu terecht op een afdeling waar covidzorg en non-covidzorg strikt gescheiden zijn. Diensthoofd dr. Lieven Vergote: "De laatse decennia zijn infectieziekten bij het bouwen van ziekenhuizen wat uit het oog verloren, maar door de Mexicaanse griep en COVID 19 is dat weer meer onder de aandacht gekomen. Mensen met infectieuze aandoeningen zoals COVID 19  kunnen nu in een aparte ruimte behandeld worden zodanig dat het voor personeel en andere patiënten veilig is."

ASZ Aalst

Serene sfeer

Bij de renovatie is ook aandacht besteed aan de omgeving van de spoedafdeling: "We hebben geprobeerd het kille aspect van het ziekenhuis weg te halen", vult dokter Vergote aan. "Niemand vindt het leuk om op spoedopname te belanden, dus hebben we ons best gedaan de patiënten tot rust te laten komen, door foto's van de natuur uit de omgeving van Aalst op te hangen. Dat moet een serene sfeer creëren."

ASZ Aalst
kasto80

Meest gelezen