Beiaardier vanavond samen met DJ Goldfox op podium in Overpelt: "Een wereldprimeur"

Eeuwenoude beiaardmuziek vermengen met hippe beats: Dat is wat Beats and Bells wil doen. En daarom staat beiaardier Jan Verheyen vanavond met DJ Goldfox op het podium in CC Palethe in Overpelt.

De beiaardier speelt niet vanuit een toren, maar staat mee op het podium. Jan Verheyen wil met zijn toerbeiaard de traditie van de beiaardcultuur in contact brengen met muziek van jongeren en kwam zo bij DJ Goldfox terecht. 

"Het wordt een avond met dance en techno muziek, samen met oude beiaard muziek", zegt beiaardier Jan Verheyen. "Dus dat is toch wel speciaal. Het is zelf een wereldpremière en ook voor onszelf zal het een verrassing zijn. We hebben wel gerepeteerd en een set vastgelegd maar het blijft altijd spannend."

DJ Goldfox wou het avontuur meteen aangaan

Jan Verheyen, beiaardier

DJ Goldfox zag het meteen zitten om met beiaardier Jan samen te werken: "Hij was er meteen voor te vinden en wou het avontuur meteen aangaan", zegt Jan. DJ Goldfox is geen kleine naam in de dancewereld, hij heeft al op Tomorrowland en Pukkelpop gedraaid. 

Vanavond treden ze om 20.30 uur op in CC Palethe in Overpelt. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Het optreden is gratis, maar je moet wel een plaats reserveren.

Meest gelezen