Bewoners van door houtrot getroffen nieuwbouwappartementen in Sint-Truiden moeten tegen vrijdag uit woning

Alle bewoners van de door houtrot getroffen appartementen in Sint-Truiden moeten tegen vrijdag hun woning verlaten hebben. Dat kregen ze maandagavond te horen tijdens een infovergadering. Ze moeten er weg omdat het er te onveilig is. Daarna konden de  bewoners nog individueel vragen stellen aan waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA),  het OCMW en de stadsdiensten.

Volgens waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch verliep de infovergadering constructief omdat iedereen beseft hoe ernstig de situatie is:  “We doen als stad al het mogelijke om de bewoners te ondersteunen. Er waren natuurlijk heel wat vragen. We hebben niet op alle vragen onmiddellijk een antwoord kunnen geven, en in die zin was het een informatievergadering langs twee kanten.“

In de gesprekken na de algemene uitleg kwamen vooral heel veel praktische vragen naar boven. “Omdat heel wat bewoners zich vragen stelden over de beveiliging van het gebouw, heb ik onmiddellijk beslist om de camerawagen van de politie ter plaatse op te stellen", gaat Engelbosch verder. De mensen die in het getroffen gebouw wonen kregen ook de belofte van de waarnemend burgemeester dat ze zonder afspraak naar het containerpark kunnen. “En we gaan ook ter plaatse met onze vuilniswagen voor wie het praktisch niet mogelijk is om er te geraken." 

(lees verder onder de foto)

Tegen vrijdag zouden de bewoners dan uit het gebouw moeten. “Ze hebben nog tot woensdag om eventuele bezwaren in te dienen, maar iedereen begrijpt wel dat we het gebouw moeten ontruimen", zegt Engelbosch. Van de 25 gezinnen zouden er volgens de waarnemend burgemeester nog een vijftal op zoek zijn naar een passende verblijfplaats. Zij worden in hun zoektocht bijgestaan door het OCMW van Sint-Truiden.

Bekijk hier de journaalreportage van gisteren:

Videospeler inladen...

Meest gelezen