gemeente Grimbergen

Brug van Humbeek heel de zomer dicht

De brug van Humbeek gaat vanaf vandaag dicht tot september. Tijdens die periode wordt de aandrijving van de motoren vervangen. En dus wordt al het verkeer omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen een veerpont nemen. 

Vanaf vandaag tot en met 5 september blijft de brug van Humbeek , een deelgemeente van Grimbergen, dicht. Onderhoudswerken zijn nodig aan de motoren van de brug.  Die gebeuren niet toevallig deze zomer vertelt  burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD): "In de zomer is het langer licht en kunnen arbeiders langer werken. Ook in de weekends wordt verder gedaan. Bovendien willen we klaar zijn tegen september als de school weer begint en het jaarmarkt is hier in Humbeek."

Veerpont

Het is niet de eerste keer dat de brug van Humbeek voor een langere tijd dicht moet. Twee jaar geleden botste een boot tegen de brug en stortte die in. Waardoor ze maanden dicht bleef. Selleslagh: "Die ervaring kunnen we nu gebruiken. Zo zal er net als in 2019 een veerpont zijn om fietsers en voetgangers over te zetten. Dat zal varen van 6 uur 's ochtends tot middernacht. Auto's kunnen omrijden via de Verbrande Brug of via de andere zijde langs Tisselt of Zemst." 

Meest gelezen