Belga

Brugge maakt zich klaar voor het WK tijdrijden: "200.000 toeschouwers verwacht"

Brugge bereidt zich nu al voor op de grote volkstoeloop die het WK tijdrijden zal teweegbrengen, eind september. Vandaag werd een grote informatiecampagne gehouden rond de verkeershinder. In totaal worden zo'n 200.000 toeschouwers verwacht.

In Brugge heeft het stadsbestuur een grote informatiecampagne gelanceerd rond de verkeershinder, die er zal zijn tijdens het WK tijdrijden eind september. Brugge is één van de gaststeden voor dat WK én ook de aankomstplaats van 2 belangrijke ritten voor het WK. Het zal druk worden, want er worden ongeveer tot 200.000 toeschouwers verwacht. Dat is goed voor vijf bloedprocessies tegelijkertijd.

Schepen van Sport Franky Demon (CD&V) beseft dat het WK voor wat overlast kan zorgen. Zo worden een aantal straten, voornamelijk in West-Brugge, Dudzele en Koolkere afgesloten voor het verkeer. Toch roept hij op om vooral te genieten van het unieke evenement. "Het leuke aan een tijdrit is, dat de renners blijven passeren. De grote vloot toeschouwers komt niet in één vlaag, maar constant komen ze van Knokke over Damme."

Verkeershinder

Sommige buurtbewoners zullen bijvoorbeeld niet meer voor hun deur kunnen parkeren. "De regeling voor het WK tijdrijden gaat niet alleen over parkeerplaatsen, maar bepaalde buurten zullen tijdelijk niet bereikbaar zijn", vertelt Dirk Van Nuffel, korpschef politie Brugge. "Sommige buurten zullen ook niet meer vlot bereikbaar zijn voor thuisverpleging, levering van maaltijden van het OCMW voor senioren of om naar de huisarts of apotheker te gaan. Bepaalde dingen van het dagelijkse leven zullen door het WK gehinderd worden en daarom willen we de buurtbewoners nu al informeren over de alternatieven." 

Er komen 5 infomomenten voor de bewoners van de buurten, die zullen afgesloten worden. 

Meest gelezen