Radio 2

Burgemeester Ivan Delaere geeft na 25 jaar zijn sjerp door aan partijgenoot Denis Fraeyman

In Pittem zal burgemeester Ivan Delaere (CD&V) volgend jaar na 25 jaar de sjerp doorgeven aan zijn partijgenoot en schepen van Sport Denis Fraeyman. Hij is één van de langst zetelende burgemeesters in West-Vlaanderen. "Ik zal nog 1 jaar alles uit de kast halen en mij inzetten voor de gemeente Pittem", vertelt burgemeester Delaere. 

Burgemeester van Pittem Ivan Delaere zal volgend jaar in september 2022 aftreden. Over de beslissing is lang nagedacht, maar burgemeester Delaere is zeker van zijn zaak. "Ik had me altijd voorgenomen om op tijd de fakkel door te geven aan de jongeren mensen die bij mij in de fractie zitten en die bekwaam zijn om mij op te volgen in het gemeentebestuur. Na ondertussen 25 jaar is de tijd voor de jongere generatie rijp." Delaere zal de sjerp doorgeven aan zijn partijgenoot en schepen van Sport Denis Fraeyman. 

Vorig jaar al was afgesproken dat Fraeyman, indien er iets zou gebeuren met de burgemeester, de leiding zou overnemen. "Ik heb nog 1 jaar om mij volop in te zetten voor de gemeente Pittem en alles te geven. Daarna zal ik de vrijgekomen tijd spenderen met mijn kinderen en kleinkinderen." Maar burgemeester Delaere heeft alle vertrouwen in zijn opvolger. “Ik wil in het komende jaar mijn opvolger de tijd geven om zich in te werken in de dossiers en de vele projecten, die lopende zijn in onze gemeente. Het vraag natuurlijk heel wat tijd om die kennis over te dragen.  Maar ik weet dat de mensen die mij zullen opvolgen de taak ook aankunnen."

25 jaar aan mooie herinneringen

De voorbije 25 jaar waren volgens de burgemeester een aaneenschakeling van mooie momenten. "Het werk op zich is belangrijk, maar ik zal toch het contact met de mensen en luisteren naar wat er leeft in de gemeente het meeste missen. Iedereen weet dat ik graag tussen de mensen vertoef, dus ik zal dat zeker blijven doen, maar mijn contact met de mensen van Pittem zal zonder het burgemeesterschap toch een andere invulling krijgen", vertelt burgemeester Delaere ontroerd. 

"Naast de mooie momenten in mijn gemeente heb ik ook enkele uitzonderlijke plaatsen bezocht, waar je als gewone burger nooit komt." Eén van de hoogtepunten van zijn carrière is volgens burgemeester Delaere toch wel de ontmoeting met het koningspaar: "Dat is een speciaal moment, waar ik bevoorrecht was om bij hen langs te mogen gaan en met hen te kunnen spreken, waar ik anders nooit de kans toe zou krijgen". 

Meest gelezen