Crowdfunding voor alleenstaande vrouw die weg moet uit appartement in Sint-Truiden omwille van houtrot 

In Sint-Truiden is een crowdfunding gestart voor een van de bewoners van de probleemappartementen aan de Luikersteenweg. 25 nieuwe appartementen zijn daar onbewoonbaar verklaard omdat de houten structuur aan het rotten is. Op een dag tijd is al 1.400 euro ingezameld.

Chloë is één van de 25 eigenaars die een aantal jaar geleden een appartement kocht in het "Residence du Sud" in Sint-Truiden. Maar het appartementsblok is onbewoonbaar verklaard omdat er instortings- en brandgevaar is. De houten structuur is aan het rotten. Gisteren kregen de getroffen bewoners tijdens een infovergadering te horen dat ze tegen vrijdag weg moeten. Ook Chloë is daarbij. Net voor de infovergadering hebben enkele collega’s van haar een crowdfundingsactie opgezet. Op minder dan een dag hebben ze al 1.400 euro ingezameld, 20 procent van de beoogde 7.000 euro.

"Omdat Chloë altijd zo zorgzaam is voor haar kindjes die ze ondersteunt als logopediste, willen wij nu graag Chloë ondersteunen in deze financieel enorm zware periode", vertelt collega Nell Saelens. “Want de verantwoordelijkheid voor de stabiliteitsproblemen moet nog door de rechtbank vastgesteld worden maar dat dreigt een lange juridische strijd tussen de verschillende betrokken verzekeringen te worden. Concreet betekent het dus dat Chloë een hele tijd een lening moet betalen voor een appartement waarin ze niet kan wonen en ondertussen nog iets moet huren."  

 

Meest gelezen