425 verwaarloosde dieren in beslag genomen in Bocholt: "Ook her en der kadavers aangetroffen"

In Bocholt heeft de politie meer dan 425 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Het gaat om een hond, parkieten en papegaaien, en grote aantallen kippen, konijnen en cavia's. Ze leefden in erbarmelijke omstandigheden. Enkele dieren waren al overleden. 

Het waren schrijnende toestanden, waar nu gelukkig een einde aan is gekomen", zucht Rudi Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. "De dieren waren heel slecht gehuisvest. Er zitten zieke dieren tussen, die ook geplaagd zijn door parasieten. We proberen de dieren er nu weer bovenop te helpen, met goede voeding en medicijnen."

In de tuin van de eigenaar werden ook verschillende dode dieren gevonden. "Die lagen her en der, en we vonden ook verschillende kadavers in een groencontainer."

De eigenaar van de dieren kreeg een PV en zal later nog verhoord worden. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) looft de kordate aanpak van de politie en kondigt ook extra inspecteurs aan bij Dierenwelzijn. 

Meest gelezen