Burgemeester Enschede "rot geschrokken" van bijna 200 besmettingen na discobezoek: "Had het niet voor mogelijk gehouden"

Burgemeester Onno van Veldhuizen van de Nederlandse stad Enschede is zich "rot geschrokken" nu blijkt dat al ruim 180 jongeren een coronabesmetting hebben opgelopen na een bezoek aan een nachtclub in zijn stad. Dat heeft de burgemeester gezegd tijdens de gemeenteraad gisteravond, melden Nederlandse media. 

Het aantal besmettingen is inderdaad al opgelopen tot boven de 180. De kwestie werd gisteravond besproken op de gemeenteraad van Enschede. "Dit had ik niet aan zien komen en dit vraagt om actie", aldus burgemeester Van Veldhuizen.

De besmette jongeren waren allemaal aanwezig op het heropeningsfeest van discotheek Aspen Valley in Enschede, toen de nachtclubs in Nederland opnieuw mochten opengaan op 26 juni. In totaal waren er zo'n 600 aanwezigen. Goed een derde heeft dus achteraf positief getest op corona.

Er wordt nog onderzocht hoe de besmettingen precies konden gebeuren. Mogelijk werd er gesjoemeld met QR-codes waarmee mensen die geen negatieve coronatest konden voorleggen tóch binnenraakten in de club. "Als je dat doet, met die 25.000 coronadoden in het achterhoofd, moet je echt wakker worden. Het is erg onvolwassen om misbruik te maken van de coronatesten, en daarmee anderen in gevaar te brengen", aldus burgemeester Onno Van Veldhuizen die evenwel geen voorbarige conclusies wil trekken. 

"Sinds midden vorige week zijn we in gesprek met alle betrokken partijen om te kijken waar het mis is gegaan. Zodra daarover meer duidelijkheid ontstaat, kunnen we passende maatregelen nemen. Voor nu is voorzichtigheid geboden", aldus de burgemeester van Enschede, meldt de plaatselijke zender RTV Oost.  De club Aspen Valley blijft tot nader order gesloten.   

Meest gelezen