BELGA

Geert Bourgeois wordt 70 jaar: "Ik ben heel blij en dankbaar dat ik me nog elke dag actief kan inzetten"

Europees parlementslid Geert Bourgeois (N-VA) uit Izegem wordt 70 jaar. Maar veel tijd om zijn verjaardag te vieren neemt hij niet, want vandaag wordt een gewone werkdag. Al verklapt hij in "Start Je Dag" wel voor wie hij zal stemmen voor de Radio 2 Bene Bene Top 100 op de Vlaamse feestdag, 11 juli.  

Geert Bourgeois, de gekende N-VA politicus uit Izegem wordt vandaag 70 jaar. Ondanks dat hij een nieuwe voordeur krijgt, neemt hij niet veel tijd om te genieten van zijn verjaardag. Bourgeois: "Ik ben deze ochtend al om 6.30 uur vertrokken met de trein richting Brussel. Het is een gewone werkdag, maar toch regent het gelukswensen van familie, vrienden en collega's. Het komend weekend zal ik even de tijd nemen om samen met mijn kinderen en kleinkinderen te vieren. Voor mij hoeven er geen cadeautjes aan te pas te komen, maar de wensen zelf doen mij al heel veel plezier. "

Volgens Bourgeois zeggen veel mensen dat 70 jaar de leeftijd is om rust te nemen, maar daar denkt hij nog niet aan. "Ik ben heel dankbaar dat ik net zoals bijvoorbeeld enkele artiesten van mijn leeftijd nog actief mag zijn. Tegenwoordig doe ik op Europees niveau iedere dag nieuwe ervaringen op. Ik ben al lokaal actief geweest, maar ook Vlaams en federaal en nu nog eens het Europese. Ik ben heel blij dat ik elke dag nieuwe mensen mag ontmoeten, uitdagingen mag aangaan en héél veel kan bijleren."

Radio 2 Bene Bene Top 100

Zondag 11 juli viert Radio 2 de Vlaamse feestdag met de Bene Bene Top 100. Daarin kan je de 100 beste Vlaamse liedjes stemmen. En ook Bourgeois heeft zijn favoriete nummer er al ingestemd. "Ik ben een enorm grote fan van onze Nederlandstalige liedjes, maar als ik er 1 moet uitpikken, kies ik voor "De Zotte Morgen" van Zjef Vanuytsel. Hij verjaarde zelf ook op 6 juli, maar is op zijn 70ste helaas overleden. Hij was één van onze grootste kleinkunstenaars en ook nog eens een zeer sterke gitarist. Als artiest heeft hij een groot deel van mijn studententijd gekleurd met zijn liedjes "Houten kop" en "Ik weet wel mijn lief". Maar "De Zotte Morgen" blijft een schitterend nummer, dus ik hoop dat het er nu zondag zeker bij zit!"

(Luister hieronder naar Geert Bourgeois in Start je Dag Radio 2 West-Vlaanderen)

Meest gelezen