BEKIJK - Grootste oefenterrein voor de politie ligt voortaan in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas is het vroegere legerdomein Westakkers officieel ingehuldigd als het grootste oefenterrein voor de lokale en federale politie. Het domein is 50 hectare groot, en alle teams kunnen er voortaan realistische scenario's oefenen, zoals gijzelingen of betogingen.

De lokale politie van Sint-Niklaas gebruikte het domein Westakkers al jaren als oefenterrein, maar nu kunnen ook de federale en lokale politiediensten er terecht voor trainingen.

Oude legerbasis en opvangcentrum

Het domein Westakkers was tot eind 2011 een militair kwartier, in 2015 vond het Rode Kruis er onderkomen en werd de voormalige kazerne een opvangcentrum voor asielzoekers. Voorlopig zou dat de komende jaren ook zo blijven, maar op termijn zal het Rode Kruis de site verlaten. 

Bekijk hieronder de toelichting uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Schandvlek

Het terrein van Westakkers is 50 hectare, of 50 voetbalvelden groot, en is daarmee het grootste oefenterrein voor onze politie. Het heeft 16 miljoen euro gekost, maar het is volgens de politie elke euro meer dan waard. "Dat dat nog niet bestond is een grote blinde vlek", zegt Marc De Mesmaeker, het hoofd van de federale politie. 

Voortaan mogen dus alle teams van de politie er oefeningen houden. Dat gaat van lokale politie tot hondensteun, cavalerie of speciale eenheden. Het terrein biedt ook voldoende mogelijkheden om grootscheepse oefeningen waarheidsgetrouw te trainen, zoals een betoging, een bijeenkomst zoals LaBoum of een voetbalwedstrijd waar hooligans bij te pas komen. 

 

kasto80

Meest gelezen