archieffoto

Buurtbewoners klagen over overlast van transmigranten aan snelwegparking in Vorselaar: "We zijn hier niet meer gerust"

Op de snelwegparking aan de E34 in Vorselaar klagen buurtbewoners over overlast van transmigranten. Om aan de parking in Vorselaar te geraken, moeten de migranten langs een landelijke straat in Wechelderzande bij Lille. Een aantal buurtbewoners daar voelt zich niet meer veilig, maar volgens burgemeester Marleen Peeters (N-VA) doen de transmigranten niets illegaals op haar grondgebied.

Sinds de Brexit lijken er minder transmigranten te zijn die via de E34 richting Engeland willen gaan,  maar toch klagen bewoners in de buurt nog altijd van overlast. Want om aan de parking in Vorselaar te geraken, moeten de migranten langs een landelijke straat in Wechelderzande bij Lille, Moereind. En enkele bewoners voelen zich daar niet meer zo veilig.

Ze loeren overal binnen en lopen altijd met rugzakken rond. Niemand is hier nog gerust

Ongeruste buurtbewoner

"'s Morgens nog voor het licht wordt, zie ik een aantal asielzoekers richting autostrade wandelen. 's Avonds lopen ze terug richting de bossen. En niemand die weet waar ze verblijven", klinkt het bij een buurtbewoner. Zijn buurman treedt hem bij. "Ze loeren overal binnen en lopen altijd met rugzakken rond. Niemand is hier nog gerust."

Ook de burgemeester van Lille Marleen Peeters (N-VA) woont in Moereind. Volgens haar valt het probleem moeilijk op te lossen. "Iedereen mag door de straat lopen, daar is niks strafbaars aan", zegt ze. "Ik snap dat het niet prettig is voor de buurt, maar we zien geen stijging in het aantal pogingen tot inbraak en ze vallen ook geen mensen lastig."

Het is niet prettig voor de buurt, maar ze doen niks strafbaars

Burgemeester Marleen Peeters (N-VA) van Lille

"Het is pas wanneer die mensen proberen in een vrachtwagen te klauteren dat ze in overtreding zijn", aldus Peeters. Omdat het over snelwegparkings gaat, moet daar de federale politie in principe optreden. Zij doen geregeld acties tegen mensensmokkelaars. 

Meest gelezen