Man die door kolkend water is meegesleurd in riool in Itter dood teruggevonden in kanaal

De man die door een beek aan zijn tuin werd meegesleurd in het riool in Itter, is dood teruggevonden in het kanaal Brussel-Charleroi in Waals-Brabant. De 62-jarige was op het moment dat het onweer uitbarstte, takken aan het snoeien. Vermoedelijk om te vermijden dat ze op de rijbaan zouden belanden. 

De politie en de Civiele Bescherming hebben een lijk gevonden in het kanaal Brussel-Charleroi. Het parket bevestigt dat het over het lichaam gaat van de 62-jarige man die zondagmiddag in Itter (Waals-Brabant) verdween. 

Hij was in zijn tuin takken aan het snoeien toen hij van zijn ladder viel en meegesleurd werd door het kolkende water van de beek Ry de Fauquez aan zijn tuin, net op het moment toen het onweer losbarstte. Vermoedelijk wilde hij nog snel enkele takken verwijderen om te vermijden dat ze op de rijbaan zouden belanden. Omdat de beek onder de grond verdwijnt, belandde de man in het riool. Het was zijn partner die alarm sloeg.

Grote zoekacties

Gisteren werden grote middelen ingezet om de man te vinden, zoals een helikopter van de federale politie en camera's om de pijpen te onderzoeken. Omdat de zoekacties geen resultaat opleverden, werden ze deze ochtend verdergezet.

Het rivierverkeer werd stilgelegd om de zoektocht in het kanaal Brussel-Charleroi te vergemakkelijken. Kort na 11 uur vonden de duikers een lichaam. Een forensische arts ging ter plaatse en identificeerde het lichaam. Het parket bevestigt ook dat het om een ongeval gaat en dat het onderzoek dus is afgerond. 

Meest gelezen