Pantograaf komt los van tram en belandt op voorruit van rijdende auto

Aan de Boekenberglei in Deurne is vanmorgen rond 9 uur de pantograaf van een tram losgekomen.  Dat gebeurde toen de tram wilde keren bij de halte Eksterlaar. De pantograaf kwam terecht op het dak en de voorruit van een rijdende auto. Niemand raakte gewond.  

Vermoedelijk is de pantograaf, het beweegbare deel op het dak van de tram dat contact maakt met de bovenleiding, ergens achter blijven hangen en is het onderdeel daardoor afgebroken.  De pantograaf kwam terecht op het dak en de voorruit van een rijdende auto. De inzittenden kwamen er met de schrik vanaf.   

De politie kwam ter plaatse, maar handelde het schadegeval af met een aanrijdingsformulier.  Het tramstel kan niet meer op eigen kracht verder en moet worden weggesleept.  De Lijn zal nu verder onderzoeken om welke reden de pantograaf precies is losgekomen.

De tramsporen zijn zonet vrijgemaakt. Er was een tijd hinder op tramlijnen 4 en 9, in beide richtingen

Meest gelezen