Belga Image

Reservaties voor vakanties in Vlaamse Ardennen en Meetjesland lopen opnieuw vlot binnen 

Nu de maatregelen rond corona versoepeld zijn, vinden toeristen terug vlotjes de weg naar hotels, B&B's en vakantiehuisjes in de Vlaamse Ardennen en het Meetjesland. Ook de wielertoeristen komen weer langs. Dat is goed nieuws voor eigenaars van vakantieverblijven in de regio. 

"De zomer ziet er, na ook een relatief positief voorjaar, goed uit voor de vakantieverblijven in de Vlaamse Ardennen en het Meetjesland", zegt Katia Versieck, directeur van Toerisme Oost-Vlaanderen. Zij deed een bevraging bij verschillende logies. "Meer dan de helft van degenen sprak van een goed voorjaar, zeven op de tien hebben ook goede vooruitzichten voor de zomer."

Positief, maar iets minder voor hotels

Vooral vakantieverblijven die opnieuw grotere groepen mogen ontvangen, zien het goed in. "Maar ook de B&B's voor kleinere groepjes en gezinnen, en campings, doen het goed", zegt Versieck. Hotels hebben het wél iets moeilijker: "Dat komt omdat de buitenlandse toeristen nog niet afzakken, het zakentoerisme komt nog niet op gang en events gaan nog niet door." 

Hotels hebben het moeilijker omdat buitenlanders en zakenmensen nog niet komen
Katia Versieck, directeur Toerisme Oost-Vlaanderen

Al bij al gaat het nu, in vergelijking met een slecht jaar in 2020, beter met het toerisme in de regio: "In juli van vorig jaar was het eventjes beter door de versoepelingen die er toen waren. Maar in vergelijking met 2019 was het natuurlijk allemaal veel minder", zegt Versieck.

Wielertoerisme

Lena Wieme van Sporthotel Hotond uit Kluisbergen ziet dat ook de wielertoeristen meer langs komen: "De reservaties komen weer binnen nu de koersen weer doorgaan. En ze mogen ook weer met grotere groepen buiten."

Toerisme Oost-Vlaanderen helpt de sector door actief promotie te voeren via vlaanderenvakantieland.be, en door advies en informatie te geven. 

kasto80

Meest gelezen