2021 Getty Images

IN BEELD: Zien en gezien worden op de rode loper van Cannes, Angèle-met-glitters tussen de wereldsterren

In de Franse badstad Cannes is de 74e editie van het grootste filmfestival ter wereld van start gegaan. Corona of niet: bij de feestelijke openingsavond hoort een sterrenparade op de rode loper, voor de openingsfilm "Annette" wordt vertoond. In die film speelt zangeres Angèle een rolletje: ook zij kon dus niet ontbreken op de rode loper. 

Zangeres Angèle is in Frankrijk razend populair. Ze woont al een tijdje in Parijs, waar ze niet enkel aan haar muzikale weg timmert. Het Franse modemerk Chanel bombardeerde de Brusselse zangeres al tot een van hun nieuwe gezichten, en Angèle werkt ook aan haar acteercarrière. 

In "Annette", de openingsfilm in Cannes vertolkt ze een bescheiden rolletje, en daarom mag ze mee met de cast over de prestigieuze rode loper flaneren. Uiterst rechts poseert Angèle, naast haar staat Simon Helberg (bekend als Howard Wolowitz uit de Amerikaanse sitcom "The Big Bang Theory"). Hoofdrolspelers in "Annette" zijn Marion Cotillard (derde van rechts) en Adam Driver (tweede van links).

Angèle heeft voor een - op het eerste gezicht - sobere, lange zwarte avondjurk gekozen, met een gouden touch die terugkomt in haar opvallende oorbellen en haar stevige paar killer heels. Ze laat zich de aandacht welgevallen, ook als ze gaat poseren naast superster Marion Cotillard.

2021 Daniele Venturelli

Naast de cast en crew van openingsfilm "Annette" is uiteraard ook de voltallige jury van het filmfestival op de rode loper verschenen, met voorzitter Spike Lee in een knalroze kostuum als stralend middelpunt van de belangstelling. 

AFP or licensors

Naast pure glitter en glamour smokkelen sommige celebrity's graag een statement in hun outfit. De Duitse actrice Iris Berben bijvoorbeeld, met haar geëmancipeerd "samen staan we sterker"-opschrift.

Actrice Andie McDowell koos voor haar natuurlijke look met grijze lokken. Helen Mirren wilde - net zoals Spike Lee - opvallen en trok resoluut de kaart van okergeel voor jurk en naaldhakken mét een opzichtige halsketting.

AFP or licensors

Actrice-regisseur Jodie Foster bracht haar collega en echtgenote Alexandra Hedison mee. Hedison laat zien dat sandalen wel vaker passen en lekker comfortabel zitten. Ook hier is een streepje "goud" niet ver weg met de handtas en oorhangers.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Model Bella Hadid stal samen met een ander model, Candice Swanepoel, de show. Hadid koos voor een witte strakke jurk met een doorzichtige lange, zwarte sleep. Swanepoels ontwerper ging voluit voor een jumpsuit met glitters in combinatie met een diepe decolleté die de Zuid-Afrikaanse niet camoufleerde met een lang juweel of sjaaltje. 

Copyright imageSpace/MediaPunch 2021
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen