Radio 2

Strandpolitie rijdt met Segways op dijk in Oostende: "We zijn beter zichtbaar en zelf hebben we een beter overzicht"

De strandpolitie van Oostende gebruikt deze zomer voor het eerst segways om zich te verplaatsen op de dijk. Ze worden ingezet om zichtbaar te zijn en zich snel ter verplaatsen. "De segways zijn vooral handig bij onze zoektocht naar verloren gelopen kinderen", zegt hoofdinspecteur Clair Decloedt.

Het strandteam van de Oostendse politie verplaatst zich zoals vorig jaar met buggy’s op het strand maar vanaf deze zomer ook met segways op de dijk. Hoofdinspecteur Clair Decloedt: “We krijgen soms de opmerking van burgers dat we niet aanwezig zijn op de dijk. Onze fietspatrouilles en wijk- en interventiepatrouilles zijn daar nochtans regelmatig maar ze zijn niet altijd goed zichtbaar in de massa. Met de Segways staan de politiemensen een stuk hoger. Daardoor worden ze makkelijker gezien en kunnen ze zelf ook beter het overzicht behouden.”

(lees voort onder foto)

Stad Oostende

De Segways zijn het middel bij uitstek om bij verloren gelopen kinderen ook via de dijk het zoekgebied te vergroten. "Terwijl de collega's en de redders op het strand zoeken, kunnen we ook snel de dijk afrijden. Zo'n Segway gaat tot 18 km per uur. Vanuit het centrum van Oostende kunnen we in 20 minuten in Raversijde staan. Maar we moeten ook voorzichtig zijn. Tot nu toe hebben we gelukkig nog geen valpartijen of botsingen gehad."

Meest gelezen