"Summer of Freedom" moet jongeren terug samenbrengen na corona

Halen, Herk-de-Stad en Lummen slaan deze zomer de handen in mekaar en bieden Summer of Freedom aan. Bedoeling is dat jongeren samen met hun vrienden zich weer kunnen amuseren en ravotten.

In Halen, Herk-de-Stad en Lummen valt er deze zomer voor jongeren heel wat te beleven. Ze hebben zelf in een enquête mogen aangeven wat ze leuk vinden. Daaruit bleek dat ze door corona lange tijd hun vrienden hebben moeten missen en dat ze vooral in groep dingen willen doen. En daarom staan er deze zomer in de drie gemeenten, onder de titel Summer of Freedom, heel wat activiteiten op het programma.

Pop-up indoor skatepark

"Voor Halen hebben wij een pop-up indoor skatepark georganiseerd, samen met een grote chill-zone in ons gemeenschapscentrum", zegt schepen van Jeugd Steven Vanmechelen (CD&V). "Daar kunnen jongeren zich naar hartelust met hun vrienden amuseren en ravotten. Dus ik denk dat we dat hier een perfecte invulling gegeven hebben."

Michiel Huygens kwam als een van de eerste jongeren het skatepark in Halen proberen: "Het is een heel leuk park om hier te komen skaten, het is niet te groot en te klein. Je moet wel meer tijd hebben om dingen uit te proberen, maar het is leuk!"

Meest gelezen