Vlaamse zanger Wim Ravell, eerste winnaar "Soundmixshow", is overleden

De Vlaamse zanger Wim Ravell is overleden. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws is ook aan onze redactie bevestigd door zijn zoon, acteur Andy Peelman. Hij was de eerste winnaar van "De Soundmixshow" toen de commerciële zender VTM net was opgestart. Hij scoorde in de jaren 90 enkele hits, waaronder "Annelies". 

Wim Ravell (echte naam Wim Peelman) won "De Soundmixshow" met het nummer "Jackie" van Scott Walker. Later scoorde hij nog hits met "Annelies", "Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben" en "Hé komaan". In 1993 nam hij nog deel aan de selectie voor het Songfestival, met het nummer "Alles doen", maar toen moest hij Barbara Dex laten voorgaan. 

Bekijk hier het verslag uit “Het journaal 13u” (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

In 2011 moest de zanger stoppen met optreden als gevolg van gezondheidsproblemen. In 2018 kreeg hij de diagnose slokdarmkanker. Wim Ravell is 59 jaar geworden. 

Bekijk hier het optreden van Wim Ravell tijdens de finale van Eurosong in 1993:

Videospeler inladen...

Wim Ravell blikt in dit archieffragment uit "De rode loper" terug op zijn grootste hit "Annelies". Bekijk hier de reportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen