Archiefbeeld van een Antonov An-26 ter illustratie, op een luchthaven in Kamtsjatka.
MARINA LYSTSEVA

Russisch vliegtuig met 28 mensen aan boord neergestort op schiereiland Kamtsjatka, alle inzittenden omgekomen

In Rusland is een vliegtuig met 28 mensen aan boord neergestort. Het toestel verdween vanmorgen plots van de radar tijdens een vlucht boven het schiereiland Kamtsjatka, in het uiterste oosten van Rusland. Op 4 kilometer van de luchthaven waar het moest landen, is het neergestort. Alle inzittenden zijn omgekomen.

Het vliegtuig - een Antonov An-26 - voerde een vlucht uit van Petroplavovsk naar Palana, boven Kamtsjatka, een schiereiland in het uiterste oosten van Rusland. Het toestel had de landing ingezet toen het op 10 kilometer van het vliegveld van Palana plots niet meer communiceerde en van de radar verdween.

Aan boord waren 6 bemanningsleden en 22 passagiers, onder wie de burgemeester van Palana. Alle inzittenden kwamen om het leven. Twee helikopters en een vliegtuig werden ingeschakeld om het verdwenen toestel te zoeken. Na enkele uren zoeken werden brokstukken van het vliegtuig teruggevonden op 4 kilometer van de luchthaven van Palana.

Volgens de gouverneur van Kamtsjatka, Vladimir Solodov, zijn zowel aan land vlak bij de kust als in zee brokstukken van het vliegtuig teruggevonden. Volgens Sergej Gorb, de adjunct-directeur van Kamchatka Aviation Enterprise, de eigenaar van het vliegtuig, is het toestel tegen een klif aan de kust gestort, op een plek die eigenlijk niet op het landingstraject hoorde te liggen. Op luchtbeelden is een grote zwarte vlek te zien, bovenop een klif.

Bekijk hier enkele beelden van de plaats van de crash:

Videospeler inladen...

Mogelijk hebben de slechte weersomstandigheden en de beperkte zichtbaarheid een rol gespeeld bij de crash. De Antonov deed al sinds 1982 dienst. Eerder vandaag liet Kamchatka Aviation Enterprise al verstaan dat het vliegtuig technisch in orde was. 

In 2012 stortte een Antonov An-28 neer op een berg net voor de landing in Palana. Het toestel maakte toen net dezelfde vlucht, van Petropavlovsk naar Palana. 10 van de 14 inzittenden kwamen om. Ook de twee piloten kwamen om. Na een lijkschouwing bleek dat ze alcohol in hun bloed hadden.

Meest gelezen