Radio 2

Zottegem heeft eigen pop-up skatepark: "Niet langer nodig om in buurgemeenten te gaan skaten"

Skaters uit Zottegem kunnen vanaf nu in hun eigen stad terecht in een skatepark. Dat park hebben ze samen met een aannemer gebouwd. Daardoor hoeven skaters niet meer uit te wijken naar buurgemeenten. 

Wie in Zottegem z'n beste skatetricks wil bovenhalen, hoeft vanaf nu niet meer te gaan oefenen aan de verouderde toestellen aan de Bevegemse Vijvers, of moet niet meer naar buurgemeenten Herzele of Zwalm te trekken. Sinds afgelopen weekend heeft de stad een pop-up skatepark op de parking van het Sociaal Huis, en het is door de skaters zélf in elkaar gestoken. 

"Samen met een aannemer hebben we dit ter plaatse geassembleerd", vertelt skater Jakob Merchiers. Hij was degene die zijn stoute schoenen aantrok en bij het stadsbestuur het voorstel indiende. De stad sprong mee op de kar, en investeerde 5.000 euro. 

"We zijn al twintig jaar aan het wachten op een degelijk skatepark", zucht Merchiers, "en zeker door corona voelden we dat de plaatselijke jeugd een grote vragende partij was."

Voor beginners én gevorderden

De initiatiefnemers zetten verschillende toestellen naast elkaar, gaande van een rail, tot een box en een schans. "Iedereen is welkom", lacht Jakob, "van beginners tot gevorderden. En die laatsten zullen de beginners maar wat graag bijstaan", verzekert hij. De toestellen blijven de hele zomer staan, maar kunnen daarna eventueel nog ergens anders geplaatst worden. 

kasto80

Meest gelezen