foto: Radio 2

Beringse basketspeler Hans Vanwijn start volgende maand bij Zaragoza in Spanje

Belgian Lion en Beringenaar Hans Vanwijn (26) krijgt na een seizoen in het Franse Dijon een droomtransfer naar de Spaanse competitie. In augustus verhuist hij naar Zaragoza. "Als kind had ik zelf niet durven dromen dat ik profbasketballer zou worden in België, laat staan in het buitenland", klinkt het.

Vanwijn vertoeft nu nog even in Beringen. Daar geeft hij een zomerkamp basket aan jonge basketbalspelers. Begin augustus, bij de start van het nieuwe seizoen, begint hij in Zaragoza.

Droomscenario

Of hij deze transfer had zien aankomen? "Als kind had ik zelf niet durven dromen dat ik profbasketballer zou worden in België, laat staan in het buitenland", vertelt Vanwijn. De Belgian Lion geeft op dit moment een zomerkamp aan kinderen in Beringen. "Ik ben hier opgegroeid, begon zelf bij Vatana als 8-jarige speler. Het is belangrijk dat de kinderen hier merken dat ze hun dromen wel degelijk kunnen waarmaken", klinkt het.

(lees verder onder de foto)

foto: Radio 2

Vanwijn legde een knap parcours af en speelde vorig seizoen in het Franse Dijon. "We hebben er knap gepresteerd. Dijon heeft het tiende budget in Frankrijk, maar slaagde er dit jaar in als eerste te eindigen", zegt Vanwijn. "Zaragoza is eerder een middenmoot in Spanje. Ze hebben het achtste budget, maar de Spaanse competitie is en blijft de beste in Europa.  Alle beste Europese spelers zijn in Spanje. Tegen mij is altijd gezegd: "Probeer in Spanje te geraken." Ik ben daarom heel blij dat ik daar een contract heb kunnen tekenen", besluit hij. 

Meest gelezen