Brugse parking aan 't Zand telt en toont hoeveel plek er nog is voor fietsen

In Brugge in de fietsenparking aan 't Zand is er een nieuw systeem zodat je als fietser weet of er nog plek is. Het systeem controleert hoeveel fietsplaatsen er nog vrij zijn en toont dat op een LED-scherm aan de ingang van de fietsparking, een beetje zoals het wel vaker voor auto's gebeurt.  

Aan de ingang van de fietsenstalling onder 't Zand staat nu een LED-scherm waarop de vrije plaatsen te zien zijn. Sensoren houden ook fietsen in de gaten die niet meer door hun eigenaar worden opgehaald, de zogenaamde "weesfietsen". Die weesfietsen worden gelabeld, gecontroleerd en na een tijdje weggenomen door de stad.

Patrick Minnaert van Interparking is trots op de nieuwe investering: "Als je nu bovenop 't Zand staat, dan kan je zien in welk deel van de parking er nog vrije plaatsen zijn. We gebruiken daarvoor een camerasysteem dat per zone detecteert waar er vrije plaatsen zijn. Zo weet je meteen waar je precies je fiets kwijt kan."

Meest gelezen