Circus Pipo

Circus Pipo kan weer optreden: "We waren anderhalf jaar gestrand in Bonheiden"

Circus Pipo strandde anderhalf jaar geleden in Bonheiden. Daar vond hun laatste optreden plaats toen de coronacrisis uitbrak en optreden niet meer toegelaten was.  De gemeente was zo vriendelijk om hen al die tijd op het terrein te laten staan. Vanaf vandaag geven ze weer optredens en mogen ze weer rondtrekken. Om de gemeente te bedanken voor de gastvrijheid gaat het circus ook gratis optreden in de verschillende woonzorgcentra van Bonheiden en Rijmenam.

"Vorig jaar in maart zijn we in Bonheiden aangekomen voor enkele optredens maar toen brak plots de coronacrisis uit en mochten we niet meer optreden", zegt Maria Heppenheimer van circus Pipo bij Radio 2 Antwerpen in Start Je Dag. "De gemeente Bonheiden was dan zo lief om ons op het terrein te laten staan. Het circus heeft de lockdowntijd bijna de ganse tijd op dat terrein doorgebracht."

De gemeente Bonheiden was zo attent om ons anderhalf jaar lang te laten staan op het terrein 

Maria Heppenheimer, Circus Pipo

"We hebben een heel goed contact met de buren en de gemeente. 't Is een heel mooi terrein ook voor onze paarden, met veel ruimte". Ook financieel was het een harde dobber. "We zijn allemaal zelfstandige artiesten en hebben deze moeilijke periode kunnen overbruggen dankzij de steun van de overheid", zegt Maria.

Het eerste optreden vindt vandaag plaats in Bonheiden om 15 uur. "Gisteren was de generale repetitie. We moeten nog wat kleine aanpassingen doen, zoals het afstellen van de verlichting maar straks vliegen we er weer met volle goesting in", zegt een enthousiaste Maria.

Vandaag tot en met 18 juli blijft circus Pipo in Bonheiden en treden ze vier keer per week op. Ze hebben een heel nieuw programma uitgewerkt met onder meer indrukwekkende trapezestunts. Door corona is het aantal tickets nog altijd beperkt en moeten mensen op voorhand reserveren. Dat kan via de website of op voorhand aan de kassa. Na Bonheiden, is Keerbergen de eerstvolgende stop voor de circuskaravaan. (Lees verder onder foto)

Om de gemeente Bonheiden te bedanken voor haar gastvrijheid doet circus Pipo op 15 juli de tour van de woonzorgcentra in Bonheiden en Rijmenam met een gratis optreden. Daarnaast geven ze nog eens 50 gratis tickets weg aan het OCMW voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. 

Meest gelezen