Jongen uit Kuurne verkoopt zelfgemaakte sleutelhangers voor Kom op tegen Kanker als steun voor zieke mama

Het wordt een drukke zomer voor Louique Vermeersch (13) uit Kuurne. Om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker gaat hij zelfgemaakte sleutelhangers verkopen. Hij zette de actie op poten nadat zijn mama te horen kreeg dat ze longkanker heeft en niet meer te genezen is. 

Louique Vermeersch (13) gaat een drukke zomer tegemoet. Een 300-tal heeft hij er al gemaakt: sleutelhangers met letterkraaltjes. Hij verkoopt ze tegen 3,5 euro. 1,5 euro dient om de onkosten te dekken, de rest van het bedrag gaat naar Kom op tegen Kanker. En het aantal bestellingen blijft binnenlopen. Maar dat geeft niet. Integendeel "Ik heb nu al meer dan 1.000 euro ingezameld", zegt Louique, "en ik hoop dat er nog eens 1.000 bij komt. Hoeveel tijd het kost om al die armbandjes te maken maakt mij niet zo veel uit, want het is toch vakantie."

Hoeveel tijd ik er moet insteken maakt niet uit, het is toch vakantie
Louique Vermeersch

Louique besloot om de actie op te starten nadat zijn mama te horen kreeg dat ze kanker heeft. "Mijn mama heeft longkanker, maar het is al verder uitgezaaid naar de ribben. Het is stadium 4. Dat wil zeggen dat je er niet meer van kan genezen. Ik ben eerst triest geweest en boos, maar heb dan beslist om iets te ondernemen. Eerst wou ik bakken, maar via internet kwam ik op het idee om de sleutelhangers te maken. Mijn mama is heel erg trots op wat ik doe voor haar en voor Kom op tegen Kanker."

Graag nog samen op vakantie

Tussen al het werk door probeert Louique nog zo veel mogelijk fijne momenten te beleven met zijn mama. "We zouden graag nog naar een pretpark gaan en een paar dagen op vakantie. Mijn mama en ik kunnen goed praten over haar ziekte. Dat maakt een groot verschil."

Bestellen?

Wie Louiques actie wil steunen, kan een sleutelhanger bestellen door te mailen naar sleutelhanger.komoptegenkanker@gmail.com.

Meest gelezen