Radio 2

Drugsbende uit Gent krijgt tot 5 jaar cel voor bezit en verkoop van cocaïne

In Gent heeft de rechter een celstraf tot 5 jaar opgelegd aan 19 leden van een drugsbende die een tijdlang in de buurt van de Brugse Poort cocaïne verkochten. Daarnaast moeten de beklaagden ook een boete betalen van minstens 8.000 euro. Ze kunnen wel nog in beroep gaan.

Een drugsbende uit de Brugse Poort in Gent krijgt tot vijf jaar cel voor het bezitten en dealen van cocaïne.  Na een periode van steekincidenten, vechtpartijen en drugsdeals kwam de Gentse politie er vorig jaar een bende op het spoor die lokale drugsdealers bevoorraadde. Met behulp van telefoontaps en observaties konden politie en parket 19 personen identificeren. Uiteindelijk verwees het parket de beklaagden door naar de correctionele rechtbank, onder andere op verdenking van bendevorming en drugshandel. 

Boete van minstens 8.000 euro

De rechter veroordeelde alle beklaagden voor het bezit of voor de verkoop van cocaïne. De bendeleider krijgt een celstraf van 5 jaar, terwijl de 2 andere spilfiguren een celstraf krijgen van 30 en 40 maanden. Voor de andere leden ligt de straf tussen 6 maanden en 2 jaar. De rechter legde iedereen ook een geldboete op van minstens 8.000 euro. Zij krijgen nu 30 dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen het vonnis.

kasto80

Meest gelezen