Plannen van de ringweg

Eeklo weer stapje dichter bij aanleg van ringweg: "Hopelijk kunnen de werken volgend jaar echt starten"

De nieuwe ringweg rond Eeklo komt iets dichterbij, want de stad heeft nu een openbare aanbesteding uitgeschreven voor een rotonde aan de Industrieweg. Als de stad nu ook alle nodige vergunningen krijgt, dan kunnen de werken normaal volgend jaar starten. "Na de zomer volgt een grote informatiecampagne voor de inwoners", verduidelijkt de schepen voor Mobiliteit, Christophe De Waele (Open VLD).

In Eeklo spreken ze al lang over een ringweg, en die zou nu echt concreet worden. De stad hoopt dat de werken in 2022 kunnen beginnen. De eerste stap is in elk geval gezet en dat is een openbare aanbesteding. Die is gestart voor de eerste fase van de ringweg. “De aanbesteding gaat over de aanleg van een nieuwe rotonde die het hele industriegebied moet ontsluiten”, zegt schepen voor Mobiliteit Christophe De Waele (Open VLD). 

Wachten op vergunningen

Eerst moeten de nodige vergunningen er komen van de lokale en Vlaamse overheid. "De plannen zijn opgemaakt door architecten en daarin is zowel de visie als de omgeving vastgelegd. Nu gaan we die aftoetsen om een omgevingsvergunning te krijgen, dus na de zomer volgt waarschijnlijk een grote informatiecampagne voor de bewoners", klinkt het bij de schepen.

De stad is vooral blij dat de Eeklonaar er weer echt in mag geloven. "Zowel voor de stad als voor haar inwoners is dit heel goed nieuws. We weten dat dit al lang aansleept, maar binnenkort komt ook de minister (Lydia Peeters, nvdr.) langs. Dat betekent dat ze dit dossier echt willen aanpakken."

kasto80

Meest gelezen