Ontroostbaar Duits meisje wenst anoniem te blijven en geeft 42.000 euro aan Unicef: "Jullie goedheid komt goed terecht"

De familie van het Duitse meisje, dat uitgelachen en beledigd werd nadat ze had gehuild om het verlies van haar favoriete voetbalploeg op het EK, heeft voor het eerst gereageerd. Ze wensen anoniem te blijven en vragen het ingezamelde geld te storten aan Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties.  

Bijna een week na de match tussen Engeland en Duitsland heeft de familie van het blonde meisje gereageerd. Een Britse man, Joel Hughes, wilde niet aan de kant blijven staan toen sommige landgenoten op sociale media het kind hard aanpakten. Van "kleine nazi" over "kut" en "slet" circuleerde. Hij vond het online-misbruik buiten alle proportie en wilde de zaak aankaarten. Hughes besloot online geld in te zamelen met de bedoeling het meisje op te beuren en op iets leuks te trakteren. 

Onze dochter wenst de donaties te schenken aan Unicef
familie van het meisje

Maar er rees één praktisch probleempje: ondanks pogingen van de Duitse pers raakte het meisje niet geïdentificeerd. "Wie is ze toch", die vraag bleef onbeantwoord. Gisteren deed de familie een stap naar voren en vroeg met aandrang de privacy van het kind te respecteren. 

Ook wenst de familie de geldsom niét te aanvaarden. "Onze dochter wenst de donaties te schenken aan Unicef. Jullie goedheid komt goed terecht." Hughes die de hele crowdfunding startte, had gehoopt een bedrag van 600 euro op te halen. Intussen staat de teller op maar liefst 42.000 euro. 

De familie bedankt ook iedereen uitdrukkelijk voor de steun en de genereuze donaties. Hughes had eerder al kenbaar gemaakt dat, indien het meisje niet gevonden werd, hij het geld zou geven aan liefdadigheidsorganisaties. Nu komen de duizenden euro's dus via Unicef bij andere kinderen - de meest kwetsbare in de wereld - terecht.

Meest gelezen