Geluidsarm vuurwerk tijdens zomerkermis in Scherpenheuvel-Zichem

In de Scherpenheuvel-Zichem kan de zomerkermis weer opgefleurd worden met het traditionele vuurwerk. Er zal voor de eerste keer geluidsarm vuurwerk gebruikt worden, omdat de gemeente zich geëngageerd heeft om een diervriendelijke gemeente te zijn.

Nu beslist is om de kermissen in Scherpenheuvel en Schoonderbuken opnieuw te laten doorgaan, wil de gemeente ook de oude traditie opnemen om vuurwerk af te schieten tijdens de zomerkermis. Een vuurwerk zonder knallen weliswaar, want voor het eerst wordt geluidsarm vuurwerk gebruikt: "Het is alweer twee jaar geleden omdat vorig jaar de kermis door de slechte coronacijfers niet kon doorgaan, maar dit jaar kan het wel", zegt burgemeester Manu Claes (CD&V). "Het zal ook voor de eerste keer een geluidsarm vuurwerk zijn omdat we het engagement aangegaan hebben om een diervriendelijke gemeente te zijn."

Duurder

Geluidsarm vuurwerk is ook een pak duurder dan het traditionele vuurwerk. De stad verhoogt daarom haar eigen financiële bijdrage, om zo deze kermistraditie haalbaar te houden voor de foorkramers: "We hebben ook afgesproken met de kermisuitbater dat we onze bijdragen beiden zullen verhogen,  en we dragen dan ook graag een extra steentje bij om de bezoekers een prachtige avond te bezorgen", zegt Claes.

Het vuurwerk gaat door op vrijdag 30 juli om 22.30 u. op de parking van GC den egger. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor elke bezoeker vanaf 12 jaar. 

Meest gelezen