Moonshot

Kom op tegen Kanker en Natuurpunt lanceren wandelpad in Het Vinne

In natuurgebied het Vinne in Zoutleeuw lanceert Kom op tegen Kanker en Natuurpunt een Kom op tegen Kanker-wandelpad. Het pad moet aanzetten tot meer wandelen, wat goed is voor lichaam en geest en het risico op bepaalde types kanker verlaagt.

Kom op tegen kanker en Natuurpunt willen een gezonde levensstijl promoten en iedereen stimuleren om ook na corona te blijven wandelen in de natuur. “Wandelen is gezond”, zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. “Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Wanneer je wandelt in de natuur kan je helemaal tot rust komen en even alles loslaten. Dat doet iedereen deugd. Met ons Kom op tegen Kanker-wandelpad willen we de bezoekers van Het Vinne de mogelijkheid geven om te genieten van de natuur.” 

Ook wie al ziek is, zou volgens Kom op tegen Kanker baat hebben bij een wandeling. “Het helpt om een behandeling vol te houden, bevordert het herstelproces en vermindert de kans op herval.” 

Brussels gedicht

Daarom lanceert Kom op tegen Kanker, in samenwerking met Natuurpunt en de provincie Vlaams-Brabant, het Kom op tegen Kanker-wandelpad in Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Het pad is 5,5 km lang en halverwege de route staan een paal met een gedicht op van de Brusselse schrijfster Lisette Ma Neza. 

Ann Schevenels, gedeputeerde van Provinciedomein Het Vinne, is blij met de keuze van Kom op tegen Kanker. “Deze groene long met zijn rustgevend meer, het grootste binnenmeer van Vlaanderen, is een ideale plaats om tot rust te komen. Het wandelpad versterkt ook het recreatieve aanbod van het domein.” 

Ook in de andere Vlaamse provincies zal een Kom op tegen Kanker-wandelpad komen. Praktische informatie over elk wandelpad is te vinden op de website van Kom op tegen Kanker.

Meest gelezen