Website Oktoberfeesten

Haal die lederhosen uit de kast, de Oktoberfeesten in Wieze gaan weer door: "Lange tafels en banken vormen al bubbels"

De fans van lederhosen en liters bier die elk jaar naar de Oktoberfeesten in Wieze uitkijken, hoeven niet langer op hun honger te blijven zitten. Nadat de vorige editie niet kon doorgaan door corona, zijn de Oktoberfeesten er terug op 15 en 16 oktober.  Met minder volk dan andere jaren, maar met evenveel ambiance.

Enkele jaren geleden werden de bekende Oktoberfeesten in Wieze geherlanceerd, nadat ze 32 jaar van het toneel verdwenen waren. Maar door corona moest de editie van 2020 geannuleerd worden. Voor dit jaar heeft de organisatie goed nieuws: "We hebben het gevoel dat het mogelijk is, we hebben samengezeten met de burgemeester en de knoop doorgehakt. De feesten gaan door en we zijn zeker dat we ze op een gezonde manier kunnen organiseren," zegt organisator Ben Mouling. 

We gaan terug naar de traditie van de Oktoberfeste in München

Ben Mouling, organisator Oktoberfeesten Wieze

Rekening houden met de geldende maatregelen op dat moment, is prioritair voor de organisatie. Maar ze hebben er een goed oog op: "We hopen dat iedereen gevaccineerd is tegen dan. En we gaan alles sowieso op een coronaveilige manier doen." 

Daarvoor gaan ze in Wieze terug naar de traditie van vroeger en kijken ze naar hun collega's van de Oktoberfeste in München. "Aangezien we aan lange tafels met banken zitten, vormen we op zich al een beetje bubbels. We gaan ook veel meer bediening aan tafel doen zoals ze dat in München doen," legt Mouling uit. "We zijn daarvoor nu al aan het brainstormen hoe we de mensen hun Wiezebier op een ludieke manier aan tafel kunnen brengen." 

Met minder volk

Om de Oktoberfeesten veilig te kunnen laten plaatsvinden, heeft de organisatie ervoor gekozen om minder volk te laten komen: "Er zullen 2.000 tickets per dag verkrijgbaar zijn. Dat is ongeveer een derde minder dan bij de vorige edities. Maar we zijn blij dat het allemaal kan en mag doorgaan. Ook al is er veel meer plaats in de hallen, we willen geen onnodige risico's nemen en met een gerust gevoel kunnen feesten," besluit Ben Mouling.

De Oktoberfeesten in Wieze vinden plaats op 15 en 16 oktober 2021. 

kasto80

Meest gelezen