Ook Nederlands-Limburg geschokt door aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries

Ook in Nederlands-Limburg wordt er met verslagenheid gereageerd op het neerschieten van misdaadjournalist Peter De Vries in Amsterdam. De Vries zorgde namelijk voor een doorbraak in de zaak van de misbruikte en vermoorde Nicky Verstappen, en zette de laatste weken alle middelen in om de zaak van de vermiste Tanja Groen op te lossen.  

Ook in Nederlands-Limburg wordt er met ontzetting gereageerd op het nieuws over de aanslag op De Vries. Dat meldt de regionale omroep L1.  Dankzij de inzet van De Vries kwam er na twintig jaar een doorbraak in de zaak van Nicky Verstappen, het jongetje van 11 dat in 1998 op kamp in Nederlands-Limburg, op de Brunssumerheide, werd misbruikt en vermoord. Er volgde een groot DNA-onderzoek waarna verdachte Jos Brech in Spanje werd opgepakt. Vorig jaar is hij veroordeeld tot een celstraf van 12,5 jaar, maar er loopt nog een hoger beroep in de zaak.

Familie Verstappen diep geschokt

De Vries had nauw contact met de ouders van Nicky Verstappen en vergezelde hen ook tijdens het proces in de rechtbank. De journalist was ook twintig jaar lang woordvoerder van de familie. Berthie Verstappen, de moeder van Nicky, is diep geschokt door de aanslag op de bekende misdaadjournalist. "Hij heeft altijd voor ons gevochten en voor Nicky en we hopen dat hij nu voor zichzelf vecht",  zegt ze bij L1.

Zaak Tanja Groen

Ook de verdwijning van Tanja Groen in 1993 in Maastricht is een zaak die dankzij Verstappen aandacht van de speurders bleef krijgen. De ouders van Groen reageren eveneens verslagen op het de schietpartij. Begin deze week zou De Vries nog een afspraak hebben gehad in Maastricht om de verdwijningszaak te bespreken. 

Meest gelezen