Foto André, zoon en medewerkers wzc van Luk De Wilde

Albert is met z'n 105 jaar de oudste man en oudste oud-strijder van Sint-Niklaas

Feest in het woonzorgcentrum Ennea in Sint-Niklaas: Albert Van Raemdonck is 105 jaar geworden en is daarmee niet alleen de oudste inwoner van het rusthuis, maar ook de oudste mannelijke inwoner én de oudste oud-strijder van Sint-Niklaas. Zaterdag wordt hij uitgebreid gevierd met een serenade van de harmonie van Belsele. 

Albert Van Raemdonck is één van de oud-strijders die de 18-daagse veldtocht heeft meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tot z'n 100e verjaardag was hij zelfs nog vaandeldrager bij de optocht van de oud-strijders. Hij droeg er niet alleen de vlag, hij was ook trompettist.

Luister hieronder naar Albert en z'n zoon en lees daarna verder

Tot 92 met de auto op stap

De kranige 105-jarige woonde tot 3 jaar terug nog alleen, helemaal zelfstandig. Hij reed ook tot z'n 92e met de wagen. Albert verloor z'n vrouw 27 jaar geleden en is sindsdien weduwnaar.  Samen met een andere vrouw, die ook 105 is, is hij nu de oudste inwoner van Sint-Niklaas. Z'n verjaardag zelf vierde hij in intieme kring. Nu zaterdag, 10 juli, wordt hij uitgebreider in de bloemetjes gezet en komt de harmonie van Belsele voor hem spelen in het woonzorgcentrum. 

Meest gelezen