Pater Sangersbrug in Maaseik wordt gerenoveerd: "Unieke grensovergang krijgt ook uitkijkpunt"

De Pater Sangersbrug over de Maas, vlak bij het centrum van Maaseik, wordt vanaf 2023 gerenoveerd. De stalen brug dateert uit de jaren '50 en is aan het roesten. De leuningen worden vervangen door hogere en veiligere exemplaren. En er komt een uitkijkpunt over de Maas. 

Nu het Agentschap Wegen en Verkeer beslist heeft dat de Pater Sangersbrug in Maaseik gerenoveerd wordt, wil burgemeester Johan Tollenaere (Open VLD) van de gelegenheid gebruik maken om de brug ook meer uitstraling te geven, door mooie verlichting te voorzien en een uitkijkpunt over de Maas te bouwen.

Het is een unieke grensovergang om Vlaanderen binnen te komen

Johan Tollenaere, burgemeester Maaseik

De Pater Sangersbrug is ook de grensovergang tussen Vlaanderen en Nederland in Maaseik. "Het is een unieke grensovergang in de regio, om Vlaanderen binnen te komen", zegt burgemeester Tollenaere. "Het is mijn droom om de brug mooier te maken, door bijvoorbeeld ook een stuk van de Maas te verlichten."

Hinder

Wegen en Verkeer is nu een omleiding voor het verkeer aan het uitwerken. "Er wordt aan gedacht om de fietsers en wandelaars in beide richtingen over de brug te laten tijdens de werken", gaat Tollenare verder. "En wat auto's betreft zal men wellicht vanuit Nederland Maaseik kunnen binnenrijden, maar zal men moeten omrijden om naar Nederland te gaan. Maar dat wordt nog bestudeerd."

Meest gelezen