Radio 2

Veilig uitgaan in Roeselare met preventiebox "Hou je maten in de gaten"

In Roeselare komen evenementen langzaam weer op gang . "Dat gebeurt het best op een verantwoorde manier.  En net daarom lanceren we de preventiebox "Hou je maten in de gaten" met praktisch materiaal, flyers en een preventiefilmpje dat speciaal voor de gelegenheid werd gemaakt", zegt schepen van gezondheid Michele Hostekint (Vooruit). 

Drie preventieboxen worden gratis ter beschikking gesteld door de stad Roeselare. En daar zit heel wat in voor de organisatoren. "Oordopjes, condooms, zonnecrème, polsbandjes voor -16, -18 en +18 jarigen, barstickers, een basis EHBO-koffer, posters met de "Hou je maten in de gaten"-slogan, preventieflyers, vestimentaire bonnetjes, een oplaadbox voor gsm’s en smartphones, logo’s en het preventiefilmpje", somt Eveline Vanacker van de dienst Samenleving op.

Preventiefilmpje

De preventiebox wordt aangevuld met een preventiefilmpje dat speciaal voor de gelegenheid werd gemaakt. Het is een oproep naar jongeren en volwassenen om mekaar in de gaten te houden en mekaar te helpen in moeilijke momenten, bijvoorbeeld als er iemand ziek wordt of als er iemand slachtoffer is van overmatig drank- of drugsgebruik. Het preventiepakket kan je gratis lenen bij de stad. Het preventiefilmpje vind je via deze link.

Meest gelezen