Russia Emergency Situations Ministry press service

Meeste lichamen geborgen na crash van Russisch passagiersvliegtuig

Na de crash van een Russisch passagiersvliegtuig op het oostelijke schiereiland Kamtsjatka hebben reddingswerkers de lichamen van 19 van de 28 dodelijke slachtoffers geborgen. De bergingsoperatie gaat nog voort, maar een storm bemoeilijkt de werkzaamheden.

Er waren 28 mensen aan boord van het Antonov An-26-vliegtuig dat was opgestegen van Petropavlovsk-Kamtsjatski, de hoofdstad van Kamtsjatka,  en neerstortte in de buurt van de kustplaats Palana in het noordwesten van het schiereiland. Geen van de inzittenden heeft het ongeluk overleefd. 

De Russische president Vladimir Poetin betuigde de nabestaanden van de slachtoffers zijn medeleven. "Deze tragedie heeft bemanningsleden en passagiers uit het leven gegrist en hun naasten een onmetelijke pijn van verlies bezorgd."

De precieze oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Onderzoekers bekijken of het te wijten was aan slecht weer, een technisch probleem of een fout van de piloot. Het vliegtuig was dinsdag van de radar verdwenen. Uren later werden brokstukken gevonden in zee en op een klif.

Russia Emergency Situations Ministry press service

Meest gelezen