Primeur: DJ mixt eeuwenoude beiaardmuziek met hippe techno "Geslaagde combinatie"

In cultuurcentrum Palethe in Overpelt was er gisteravond een gezamenlijk concert van beiaardier Jan Verheyen en techno DJ Goldfox. Het experiment viel in de smaak bij het publiek.

"In alle eerlijkheid, ik wist niet goed wat ik er moest van verwachten", vertelt een van de bezoekers. "Maar de combinatie is geslaagd! Het was verrassend, het geheel was mooi op elkaar afgestemd. Ik ga regelmatig naar optredens, en als er dan wat geëxperimenteerd wordt, dan willen we er graag bij zijn." 

De beiaard was voor mij altijd een achtergrondinstrument in een stad

DJ Goldfox

"Ik hou wel van een goeie uitdaging", lacht DJ Goldfox. "En de beiaard is tot nu toe wel de grootste uitdaging die ik ben aangegaan in mijn leven." Tijdens de lockdown hadden zowel beiaardier Jan Verheyen als Goldfox tijd om te experimenteren. "Het is zeker voor herhaling vatbaar", besluit beiaardier Jan Verheyen. "Maar dan gaan we voor een marathonset van 4 uur."

"De beiaard was voor mij altijd een achtergrondinstrument in een stad", bekent Goldfox. "Maar nu besef ik pas hoe belangrijk de beiaard is in onze cultuur en in de muziekgeschiedenis in het algemeen."

Beluister hier de muziekmix van DJ Goldfox en beiaardier Jan Verheyen:

Meest gelezen