In Brakel kom je tijdens het wandelen voortaan tot rust bij een zeven meter hoge libelle

De hoge heuvels van de Vlaamse Ardennen zorgen voor prachtige uitzichten, maar vragen vaak ook serieus wat klimwerk. Daarom bouwt Toerisme Oost-Vlaanderen op haar wandelnetwerken nu ook rustpunten in, met bankjes en schaduw. En die mogen tot de verbeelding spreken. Zoals in Parike, bij Brakel, waar sinds kort een zeven meter hoog kunstwerk staat: een stalen libelle die op het rustpunt Drie Scheppers van het wandelnetwerk Bronbossen prijkt. 

Volgens gedeputeerde Leentje Grillaert zijn de rustpunten een aanvulling op de wandelnetwerken in de Vlaamse Ardennen: "In het voorjaar lanceerden we al een uitkijkpunt in Maarkedal. Nu hebben we de majestueuze libelle in Brakel. Het kunstwerk zorgt voor beleving op ons wandelnetwerk Bronbossen. Het is volgens mij een extra reden om de Vlaamse Ardennen te verkennen en wandelaars kunnen er ook in alle rust van genieten."

850 km wandelpaden

Het wandelnetwerk Vlaamse Ardennen telt 850 kilometer bewegwijzerde wandelpaden, waarvan 350 kilometer op het deelnetwerk Bronbossen, in en rond Geraardsbergen, Ninove, Lierde en Brakel. Het nieuwe rustpunt ligt op de wandelroute ‘Tussen Parike en Deftinge’, een lus van 11 kilometer. 

kasto80

Meest gelezen