Rob Engelaar

12.000 extra Johnson & Johnson-vaccins in Spoor Oost in Antwerpen: "Ook voor wie uitnodiging kreeg voor ander vaccin"

In het vaccinatiecentrum Spoor Oost in Antwerpen zijn er 12.000 vaccins van Johnson & Johnson beschikbaar. Wie ouder is dan 18 jaar kan volgende week al een prik laten zetten. Dat geldt ook voor mensen die al een uitnodiging hadden gekregen, een afspraak hadden gemaakt voor een ander vaccin of hun eerste uitnodiging hadden geweigerd. "De Johnson-prik heeft het grote voordeel dat het er maar eentje is. We willen er zoveel mogelijk inwoners mee beschermen tegen de deltavariant", zegt schepen Els van Doesburg (N-VA). 

Iedereen die ouder is dan 18 jaar en in Antwerpen, Schoten, Wommelgem, Stabroek of Borsbeek woont, kan volgende week snel een coronaprik krijgen. Het vaccinatiecentrum Spoor Oost in Antwerpen krijgt namelijk een levering van 12.000 vaccins van Johnson & Johnson. Het centrum wil die vaccins zo snel mogelijk uitdelen. 

Mensen zonder een prik zullen het grootste slachtoffer zijn van een nieuwe golf

Els van Doesburg, schepen van Gezondheid (N-VA)

"We willen zoveel mogelijk inwoners beschermen tegen de deltavariant, want de besmettingen nemen weer toe. De variant is een bedreiging voor iedereen die nog niet gevaccineerd is. Mensen zonder prik zullen het grootste slachtoffer zijn van een nieuwe golf", legt schepen van Gezondheid Els van Doesburg (N-VA) uit. 

Vaccin omruilen

Wie wil, kan zich vanaf vandaag aanmelden via de QVAX-lijst of de infolijn. De oproep is voor iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog geen vaccin heeft gekregen. Jongeren van 16 en 17 komen niet in aanmerking omdat zij alleen een vaccin van Pfizer mogen krijgen. Als je al een uitnodiging had gekregen voor een ander vaccin, kan je jezelf via QVAX nog opgeven voor Johnson & Johnson. 

Opvallend: ook wie al een afspraak had voor een ander vaccin, kan dat nog omruilen. Zelfs wie een eerste uitnodiging al geweigerd had, mag zich nu opgeven voor de Johnson & Johnson-prik. Dat kan via de corona-infolijn (03 435 95 55), wel pas vanaf deze namiddag om de medewerkers niet te overbelasten. "Ik hoop dat veel mensen op het aanbod zullen ingaan", zegt Van Doesburg. "Als je je vandaag registreert, word je begin volgende week al geholpen."

Meest gelezen