Radio 2

4 tot 6 jaar cel voor uitbaters van eerste Limburgse crystal methlab

De rechtbank van Tongeren heeft drie Nederlanders en een man uit Maasmechelen veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 6 jaar. De vier hadden in een voormalige kippenstal in Maasmechelen een professioneel drugslab ondergebracht.

De politie viel het drugslab op 15 oktober vorig jaar binnen. De politie was getipt dat er een indringende chemische geur hing in de buurt en hield de kippenstal al geruime tijd in het oog.  In de stal  - die gehuurd werd door een zestigjarige man uit Maasmechelen - vond de politie vier ketels van 1000 liter waarin de crystal meth geproduceerd werd. Er stond ook nog eens 15.000 liter afvalstoffen. Een groot deel van de chemische afvalstoffen belandde rechtstreeks in de riolering. 

Export naar USA, Canada en Australië

Het was de eerste keer dat er in Limburg een crystal methlab ontdekt werd.  Crystal meth, ook bekend als methamfetamine, is een zeer verslavende harddrug. De drugs die in Maasmechelen werden gemaakt waren bestemd voor export naar de USA, Canada en Australië. De vier bendeleden krijgen ook nog boetes die kunnen oplopen tot 24.000 euro. 350.000 euro inkomsten werden verbeurd verklaard. 

 

Meest gelezen