Ollivision.com Photography

5.000 toeschouwers per dag mogen de DTM-races op Circuit Zolder bijwonen

Op Circuit Zolder is vandaag de DTM 2021 voorgesteld. Het Duitse Touringkampioenschap komt op 7 en 8 augustus voor het derde jaar op rij naar Heusden-Zolder. Het wordt buiten de Formule 1 en de 24 urenraces beschouwd als het grootste race-event dat in ons land te zien is.

 "Twee jaar geleden keerde de DTM na jaren onderbreking terug naar Circuit Zolder. Toen was het hier een open huis, vorig jaar moesten de races helaas achter gesloten deuren plaatsvinden door corona. Dit jaar mogen we in augustus 5.000 toeschouwers per dag toelaten. We gaan dat doen in 'bubbels' van 400, wat niet moeilijk is op zo'n groot terrein als het onze, 72 ha. 't Zal één van de eerste grote evenementen zijn in Limburg. We kijken er uit om weer op een behoorlijke schaal te kunnen organiseren en zijn vooral blij voor de autosportliefhebbers", legt directeur Harry Steegmans van Circuit Zolder uit. 

Uitstraling van Limburg

Een groot evenement als de DTM is ook belangrijk voor de uitstraling van Limburg tot ver buiten de landsgrenzen. En ook de verblijfssector kan meer dan een graantje meepikken van de autosportliefhebbers die voor enkele dagen neerstrijken. Dat kwamen ook gedeputeerde Bert Lambrechts (N-VA) en gouverneur Jos Lantmeeters belichten. De gouverneur liet zich achteraf trouwens niet pramen om als passagier van Esteban Muth enkele rondjes in een racebolide over het circuit te scheuren. 

(lees verder onder de foto)

Ollivision.com Photography

Vorig jaar werden nog vragen gesteld bij de toekomst van het kampioenschap, omdat het zich beperkte tot Audi, Mercedes en BMW, dit jaar zijn daar ook de GT3-bolides van Ferrari, Lamborghini en McLaren bijgekomen. Dat zal de spankracht alleen maar ten goede komen. In Zolder zullen 20 wagens aan de start verschijnen. Bovendien is er nog een nevenprogramma met klassieke DTM-bolides van meer dan 20 jaar oud, Porsche Carrera en Lotus

Ollivision.com Photography

Meest gelezen