8,5 miljoen euro voor renovatie van jeugddomein De Hoge Rielen in Kasterlee

Het jeugddomein De Hoge Rielen in Kasterlee krijgt 8,5 miljoen euro van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). Het geld zal gebruikt worden voor 9 gebouwen op het domein te renoveren. “We gaan naar een infrastructuur die klaar is voor de 21ste eeuw”, zegt directeur Bert Mellebeek van de Hoge Rielen.

Het jeugddomein de Hoge Rielen in Kasterlee krijgt een investeringsbudget van 8,5 miljoen euro van de Vlaamse regering. Daarmee kunnen ze 9 gebouwen renoveren. Ook wordt er een hemelwatervoorziening geplaatst op het domein.

Directeur van de Hoge Rielen, Bert Mellebeek is tevreden met die investering. “De meeste van onze gebouwen dateren uit de jaren 70 en 80. De Hoge Rielen telt 70 gebouwen. We gaan 9 gebouwen renoveren. Daarmee zetten we een grote stap.” In 8 gebouwen zijn slaapruimtes. Die zullen daar na de renovatiewerken voor blijven gebruikt worden. In het andere gebouw bevindt zich het café. Daar zullen ook vergaderlokalen en een congresruimte bijkomen.

Infrastructuur moderniseren

De bedoeling is om de infrastructuur te moderniseren. “We gaan de gebouwen heel goed isoleren. De meerderheid van de gebouwen die we aanpakken, heeft ook nog een dak in asbest. Dat moet dus ook veranderen. We zullen daarnaast zorgen dat de gebouwen energiezuinig zijn, zodat we een infrastructuur krijgen die klaar is voor de 21 ste eeuw.”

In totaal trekt de Vlaamse regering 30 miljoen euro uit om de infrastructuur van de jeugdsector te moderniseren. Het investeringsplan is deel van de relancemaatregel Vlaamse Veerkracht. “Hiermee kunnen we het verschil maken voor veel organisaties”, zegt Vlaams Parlementslid Tinne Rombouts (CD&V). “Het is een erkennen van het jeugdwerk. Met deze middelen kunnen ze al dan niet samen met hun lokale overheid een aantal problemen oplossen of nieuwe speelruimte creëren.”

Meest gelezen