Ingrid de Groot

"De zeven zussen" krijgt achtste deel in 2023, zoon van schrijfster Lucinda Riley maakt het boek af

De populaire boekenreeks van Lucinda Riley, "De zeven zussen", krijgt een achtste deel in 2023. Dat vernam de Nederlandse krant "Het Parool" van haar uitgeverij Xander Uitgevers. De Ierse auteur Lucinda Riley overleed vorige maand aan kanker en had het laatste deel een paar maanden eerder aangekondigd. Haar zoon, Harry Whittaker, zal het boek afmaken. 

"De zeven zussen", de enorm populaire reeks van Lucinda Riley brak alle bestsellerrecords. De boeken zijn een mix tussen een romantisch verhaal en geromantiseerde historische gebeurtenissen, die de lezer overal ter wereld meenemen. 

Elk boek vertelt het verhaal van één van de zeven zussen. In het meest recente deel kwamen de lezers meer te weten over de mysterieuze zevende zus. Maar één mysterie bleef onopgelost: Wie is adoptievader Pa Salt? Hij bracht de zeven zussen naar Zwitserland en liet na zijn dood coördinaten achter zodat ze naar hun roots konden zoeken.

Riley overleed eerder dit jaar aan kanker op 55-jarige leeftijd. Het was toen nog niet zeker of haar bestseller "De zevende zus" een vervolg zou kennen. Nu is die zekerheid er dus wel, "Atlas - Het verhaal van Pa Salt" wordt het laatste deel van de reeks. 

Whittaker schreef al eerder met zijn moeder

Harry Whittaker is geen onbekende in de boekenwereld. Zo werkte hij al eerder met zijn moeder samen aan de "Beschermengel"-reeks. Voor haar dood schreef Lucinda al enkele belangrijke passages van het laatste deel. Ze liet ook gedetailleerde instructies achter. Volgens de uitgeverij was haar wens dat haar zoon het boek zou voltooien. 

Mijn moeder heeft mij de geheimen van de serie toevertrouwd

Harry Whittaker, zoon van Lucinda Riley

"Mijn moeder heeft mij de geheimen van de serie toevertrouwd, en ik zal mijn belofte aan haar nakomen door deze met haar lezers te delen," schrijft Whittaker. Hij belooft dat de fans in de lente van 2023 zullen weten wie Pa Salt is en waarom hij de zussen heeft geadopteerd. 

Sander Knol, de Nederlandse uitgever, is ook blij met het nieuws. "Dat Lucinda's zoon Harry zelf de romancyclus zal afronden past natuurlijk bij de magie van de serie waarin familie en verbondenheid zo'n belangrijke rol spelen."

Meest gelezen