Axel Daeseleire stelt lichtkunstwerken voor aan MAS in Antwerpen: "Letterlijk licht aan het einde van de tunnel"

Aan het MAS in Antwerpen opent vanavond een tentoonstelling van acteur Axel Daeseleire, samen met de Oostenrijkse kunstenaar Adalbert Gans. Met de zeven kunstwerken wil Daeseleire een hoopvolle boodschap verspreiden. "We komen uit een heel donkere coronaperiode en we willen nu licht en hoop brengen na de ellende die we gekend hebben", vertelt hij op Radio 2 Antwerpen. 

Het project kreeg de naam "Bakens van Hoop en Licht". Het gaat om zeven abstracte lichtbakens die voorzien zijn van tekst, telkens geschreven door een andere Vlaamse artiest. Onder meer Hilde Van Mieghem, Jeroen Olyslaegers, Jan Decleir en Tourist LeMC werkten mee aan de kunstwerken. 

De lichtbakens moeten vooral een positieve boodschap uitdragen. "We komen uit een heel donkere coronaperiode en we willen nu licht en hoop brengen na de ellende die we gekend hebben", legt Axel Daeseleire uit op Radio 2 Antwerpen.

Mijn tekst geeft aan dat we weer meer moeten kunnen feesten

Acteur en kunstenaar Axel Daeseleire

"Het hoge pilonen, letterlijke tunnels van licht. Op de sokkel staan teksten waarmee we weergeven dat iedereen de coronacrisis op zijn eigen manier heeft beleefd. Mijn tekst geeft bijvoorbeeld aan dat we weer moeten kunnen feesten", lacht Daeseleire.

Beluister hier het gesprek op Radio 2 Antwerpen en lees onder het fragment verder: 

De lichtbakens moeten vooral een positieve boodschap uitdragen. Ze blijven twee maanden lang aan het MAS staan. Nadien worden ze nog op andere plaatsen in Vlaanderen tentoongesteld. Uiteindelijk zullen ze geveild worden en gaat de helft van de opbrengst naar het goede doel. 

Meest gelezen