Facebook KLJ

Gemeente Nazareth geeft groen licht voor KLJ-evenement met 900 aanwezigen: "Waarom zou dit niet mogen?"

In Nazareth komen dit weekend 900 KLJ'ers samen voor een groot "sportfeest". Daarvoor heeft de gemeente haar toestemming gegeven. Burgemeester Danny Claeys (CD&V) laat weten dat de jeugdbeweging hem overtuigd heeft dat het feest coronaveilig zal doorgaan: "We zien geen problemen voor een feest waar strenge maatregelen gelden."

Grote feesten lijken in deze coronatijden misschien wel moeilijk, maar de KLJ van Nazareth gaat er dit weekend toch volop tegenaan. Ze organiseren een groot "sportfeest" op een weide van 6 hectare waar leden onder meer kunnen dansen met elkaar. In totaal worden zo’n 900 KLJ'ers van overal uit Oost-Vlaanderen verwacht om er samen activiteiten te doen. "Vorig jaar werd het feest helaas afgelast, maar dit jaar gaat het gelukkig wel door. We kijken er enorm naar uit", zegt Jens De Kocker van KLJ Nazareth.

Leden worden verdeeld in bubbels van 100 mensen

Jens De Kocker van KLJ Nazareth

De Kocker begrijpt dat mensen zich afvragen of zo’n groot feest wel verantwoord is, maar hij verzekert dat alles coronaveilig zal verlopen. "Er zullen verschillende vakken zijn waar bubbels van 100 leden kunnen samenkomen. Daarnaast hebben we ook verschillende eenrichtingsgangen voorzien, maar er zijn bijvoorbeeld ook extra wasbakken voor handhygiëne. We hebben aan alles gedacht."

Toestemming van gemeente

Burgemeester Danny Claeys is gerust dat het evenement veilig zal verlopen. "We zien geen problemen voor een feest waar strenge maatregelen gelden. Risico’s zijn er natuurlijk altijd. Dat is zo bij alle activiteiten. Hoe groot of klein die ook zijn. Daarom zien we niet in waarom dit niet zou mogen doorgaan."

De burgemeester belooft ook dat het evenement strikt opgevolgd zal worden. "Er gaan dit weekend mensen langs om te controleren", klinkt het. "Ook de politie wordt op de hoogte gesteld om een oogje in het zeil te houden."

kasto80

Meest gelezen