Foto van "Solidaire Burgers"

Gentse activisten hangen posters in de stad om hongerstakers uit Brussel te steunen 

In het centrum van Gent hebben activisten posters geplakt op verschillende plaatsen de stad, uit solidariteit met een groep mensen uit Brussel die al meer dan 40 dagen in hongerstaking zijn om verblijfsdocumenten te krijgen. Daarnaast "bezetten" de Gentse actievoerders het universiteitsgebouw UFO al sinds maandag om extra aandacht te krijgen voor de hongerstakers.

Gentse actievoerders hebben afgelopen nacht posters verspreid die komen van mensen zonder papieren uit Brussel. 450 mensen zijn daar al meer dan 40 dagen in hongerstaking in de hoop om verblijfsdocumenten te krijgen. De activisten plakten de posters op verschillende plaatsen in de stad, en kleefden er zelf ook posters bij. Op die manier willen ze de boodschap van de hongerstakers extra kracht bijzetten. Ze vragen aan de Gentenaars om bij te dragen aan de strijd voor regularisatie van mensen zonder papieren.

Foto van "Solidaire Burgers"

De tekst op de posters: 

"Al 44 dagen zijn 450 mensen zonder verblijfsvergunning in hongerstaking in VUB, ULB en de Begijnhofkerk in Brussel. De (gezondheids-)situatie van de betrokkenen is uitermate kritiek. Tegelijkertijd houden de Vlaamse ministers elk gesprek over regularisatie tegen. De oplossing is eenvoudig: REGULARISATIE van alle hongerstakers. Wij, als Gentse solidaire burgers, willen daarom extra druk zetten op de Vlaamse beleidsmakers, zodat zij niet langer de broodnodige dialoog tussen bevoegde ministers tegenhouden."

Foto van "Solidaire Burgers"
kasto80

Meest gelezen